3chodové menu s ochutnávkou whiskey pro 2 v Praze
Obsah nabídky:
- Whiskey Restaurant, Bar & Museum v Praze
- Degustace whiskey
- Součástí degustace je výklad k jednotlivým druhům (celkem zhruba 20 minut)
- Menu pro 2 osoby:
2x předkrm dle výběru:
- Zauzený steak z lososa v barevném pepři, hráškové pyré, salátek z klíčků (80 g)
- Zauzená nízká hovězí roštěná, redukce z portského vína, bramborové pusinky (80 g)
- Lahodný míchaný salát z čerstvých listů, cukety, sušených rajčat, cibule a batátů, s ořechovou drobenkou a krémem z kešu
2x hlavní chod dle výběru:
- Grilovaná hovězí květová špička, lyonské brambůrky, pikantní cibulový salátek (250 g)
- Filet z lososa grilovaný na dřevěném uhlí, pečená cuketa, bramborový fondant, krém z červené řepy
- Noky s artyčoky podávané s houbami, bylinkami, pastinákovým pyré a tvrdým zrajícím sýrem
2x dezert dle výběru:
- Exotic Semifredo Brûlée – s kokosovou drobenkou, omáčkou z exotického ovoce, ananasovým chipsem, kokosovou zmrzlinou a mangem
- Walter – čokoládové plátky s Lotus krémem, karamelová omáčka a kousky karamelizovaného banánu
- The smoked – čokoládová pěna s kakaovou drobenkou, mangovým želé, zlatými brownies a pipetkou whisky
Degustace whiskey pro dva: 2x 4 druhy whiskey (à 2,5 cl)
- Bulleit Rye Redbrest 12 Y.O. (USA)
- Glenlivet 12 Y.O. (Irsko)
- First Fill (Skotsko)
- Omar Sherry Cask (Tchai-wan)
Jak to vypadá uvnitř?
Jako v nebi posedlém whiskey. Rozsáhlé a moderně zařízené podzemní prostory jsou obloženy více než 1 000 druhů whiskey, které do Prahy přicestovaly ze Skotska, Irska, USA, Kanady, Japonska, Indie i Tchaj-wanu! Celý koncept restaurace je pak inspirován stejnojmennou restauraci v izraelském Tel Avivu.
Co tady vaří?
Moderní kuchyni založenou na kvalitních surovinách. Jídla jsou sestaveny tak, aby podtrhla unikátní prostředí restaurace a chuť whiskey či dobrého vína. Připravují se tu steaky a ryby na speciálním grilu s dřevěným uhlím, na své si tu přijdou i vegetariáni a milovníci sladkého zakončení.